Arrangementer markeret med en * er ikke inkluderet i “gratis for medlemmer”

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

18:30-22:00 Simplesounds v/Skye Løfvander

7. november 2019 -18:00 - 22:00

Pris: 100,- kr. ved indgang. Kontant eller MobilePay

Duoen Simple Sounds skaber et unikt, akustisk og meditativt univers. Anders Nordin spiller kyotaku (japansk bambusfløjte) og Skye Løfvander synger overtonesang akkompagneret af swarsangam. Musikken indbyder til afslapning og fordybelse med lange toner, hvis klang varieres med subtile midler. Se mere på www.simplesounds.dk

Anders Nordin spiller den japanske, meterlange bambusfløjte kyotaku, hvis dybe og udtryksrige toner nærmest bliver åndet frem i en lang, organisk bevægelse, som stemmer sindet til stilhed. Den kantblæste, udelte langfløjte fremstilles af rodstykket af en særlig bambusart, som kun vokser ét sted i Japan, på øen Kyushu. Fløjten er skabt til meditation i zentraditionen, og poetisk oversat betyder kyotaku ‘klokker der tømmer sindet’. Anders begyndte at spille Kyotaku efter mødet med Agar Kyosui Noiri i 1988. Senere har han stået i lære hos den berømte japanske fløjtemester Koku Nishimura og har blandt andet udgivet cd’en Kyotaku med den gamle, nu afdøde mester.

Skye Løfvander har gennem mere end 20 år arbejdet som koncertarrangør med verdens-, vokal- og lyttemusik. Næsten lige så længe har han sunget overtonesang, medvirket på tre cd’er, spillet et par hundrede koncerter, ofte med fremtrædende musikere, fået udgivet to bøger og været en samlende figur i en international subkultur med interesse i overtoner. “Hans stemme, som er hjemme i alle registre og klangnuancer, fylder uden besvær det fyldte kirkeskib, idet han akkompagnerer sig selv med en slags borduncither (…) Løfvander tryllebinder sit bemærkelsesværdigt stille publikum. Tonerne svæver, hvisker, vibrerer, skaber morild og virker som en sjælebalsam, så man bare må nedsænke sig i det. Og tiden går i stå.”

Fra anmeldelse i Merkur.de 25/5-’10 efter koncert ‘Musica Sacra’ i Altenstadt-basilikaen, Bayern, Tyskland.

Detaljer

Dato:
7. november 2019
Tidspunkt:
18:00 - 22:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Center for Mindful Living
Slotsgade 32
Hillerød, 3400 Danmark
+ Google Maps
Telefon:
27605059
Hjemmeside:
www.centerformindfulliving.dk

Arrangementer markeret med en * er ikke inkluderet i “gratis for medlemmer”