Allan Petersen – Underviser

Buddhistisk meditation

Mobil: 50 51 56 78
email: allpet2000@gmail.com

Jeg hedder Allan, og jeg har været buddhist i 8-9 år efterhånden. Jeg bor i Hillerød, og jeg er i gang med at oprette en buddhistisk meditationsgruppe her i Nordsjælland.

Jeg startede med at prøve zen buddhisme i halvandet år, derefter mediterede jeg i flere år hos tendai.dk, men lige nu er jeg mest inspireret af Stephen og Martine Batchelor og vil basere min undervisning på de to personer, samt det jeg har lært i Tendai.

Meditationen i Center for Mindful Living vil hver gang starte med ca. 15 minutters introduktion efterfulgt af 40 minutters meditation. De to dele er obligatoriske. Til sidst vil der være spørgsmål og diskussion, og evt. en mindre meditation til sidst hvis der er tid. Den sidste del er frivillig, det er selvfølgelig bedst at deltage, men hvis der en enkelt dag skulle være andre ting på programmet om eftermiddagen, så er det ok at gå efter de 40 minutters meditation.

Meditationen vil være delt op i moduler af to måneder, hvor vi i de to måneder beskæftiger os med ét emne. Vi vil hvert år starte med mindfulness- eller opmærksomhedsmeditation. Det skal vi have på plads inden vi går i gang med andre former for meditation, for ellers risikerer vi at det bliver til for meget dagdrømmeri. Andre emner kunne være loving kindness/metta, mantrameditation, gående meditation m.m.